JP Vodokom Kakanj: Predstavljen novi eVodokom online servis

Danas je u JP „Vodokom“ d.o.o. Kakanj upriličena je press konferencija za novinare povodom predstavljanja nove digitalne aplikacije eVodokom online servis, koja korisnicima usluga ovog preduzeća nudi jednostavnost pristupa svim važnim i relevantnim informacijama te predstavlja važan alat u dvosmjernoj komunikaciji s korisnicima usluga.

Zašto u nekoj ulici, naselju ili stambenoj zgradi trenutno nema vode, kakav je raspored odvoza otpada tokom predstojećeg praznika, prijava stanja na mjerilu, kako prijaviti kvar, kakvi su rezultati analiza vode, kako podnijeti zahtjev za vodovodni ili kanalizacioni priključak samo su neka od pitanja čije odgovore u nekoliko jednostavnih koraka nudi eVodokom online servis ovog preduzeća.

Uvođenjem ove aplikacije Javno preduzeće „Vodokom“ znatno će olakšati komunikaciju s građanima odnosno krajnjim korisnicima usluga, što je i bio krajnji cilj olakšati i pojednostaviti, a povećanjem transparentnosti povećati i povjerenje samih građana.

Na press konferenciji je istaknuto da Javno preduzeće „Vodokom“ ulaže značajne napore u pojednostavljenje rješavanja svih postupaka i procedura: „ I do sada smo našim korisnicima omogućavali digitalnu razmjenu komunikacije, razne prijave putem naše web stranice ili zvaničnog maila, ali izradom i upotrebom ove aplikacije mnoge aktivnosti stavljamo na najviši digitalni način rješavanja problema i potreba, ubrzanja i pojednostavljenja određenih procedura, poput prijave kvara, zahtjeva za priključke, prijave stanja i sl.“.

Direktor JP Vodokom Haris Veispahić izrazio je zadovoljstvo što je ovo preduzeće otišlo korak naprijed u komunikaciji sa građanima i naglasio da je posebno ponosan što je izradu aplikacija na sebe preuzela kakanjska firma.
Naglašen je i nastavak neophodne saradnje sa konvencionalnim elektronskim (radio i tv) i printanim (novine), kao i novim (internet portali) medijima, a eVodokom online servis smatraju nadogradnjom u korektnom i transparentnom povezivanju s građanima.

Aplikaciju eVodokom online servis osmislila je i izradila firma Kingdom Alliance u čije ime je Edin Bjelopoljak izrazio zadovoljstvo još jednom uspješnom saradnjom obzirom da su već ranije radili na izradi e-parlamenta za potrebe rada općinskog vijeća Kakanj, e-Matičar i drugih aplikacija koke se i danas koriste u svrhu lakšeg pristupa informacijama svim građanima Kaknja.

Uputstvo o korištenju aplikacije korisnicima je dostupno web stranici Vodokom-a www.vodokom.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button