Divljali po klubu u Mostaru pa ih zaštitari istukli

Zaštitari mostarskog noćnog kluba u nedjelju ujutro istukli su tri osobe, nakon što su ih izbacili iz kluba zbog penjanja po stolicama, a jedna od tih osoba završila je i u Centru urgentne medicine (CUM).

– U noći 16./17. decembra u 02.50 sati dežurni ljekar Hitne pomoći Mostar je obavijestio policiju da su se za pomoć obratile osobe s povredama nastalim od fizičkog napada – saopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U policijskom izvještaju stoji da se radi o državljanima Republike Hrvatske; D. I.(1997) iz Splita, S. Đ.(1988) iz Splita i A. S.(1992) iz Dubrovnika, te da je zbog zadobivenih povreda D. I. prevezen u CUM Mostar.

Policijski službenici su utvrdili da su navedene osobe bile u noćnom klubu “Cube” te da su se penjali po stolicama u unutrašnjosti objekta zbog čega su ih zaštitari agencije “Elite”, njih šest – sedam, izbacili van iz objekta gdje su osobu D. I. udarali dok je ležao na zemlji, a jedan od zaštitara je navodno imao kapu fantomku na glavi i u ruci palicu kojom ga je više puta udario.

U nedjelju u 18.30 sati u PU Mostar obratio se H. A. (1968) i prijavio da su mu brata A. A. napale tri nepoznate osobe nožem i da ga je odveo u bolnicu RMC “Safet Mujić”.

– Policijska patrola obavila je razgovor s povrijeđenim A. A. (1983) koji je izjavio da se kretao kroz naselje Tekija kada su ga napale tri nepoznate osobe pri čemu je dobio ogrebotine po licu i ubodnu ranu u predjelu stomaka – navodi se u priopćenju.

Slijedi daljnji rad na rasvijetljavanju ovih događaja, saopćio je MUP HNK.

Faktor

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button