Unapređenje Operativne efikasnosti Službe Civilne zaštite Kakanj

Završene procedure, uskoro stiže dron s termalnom kamerom koji će služiti za brzu i efikasnu pretragu požarišta (lociranje tinjajuće vatre koja ostaje nakon prvog vala gašenja požara), za lociranje povrijeđenih lica u zoni koja je zahvaćena požarom, za efikasno traganje za nestalim licima i slično.

Provedena je procedura javne nabavke opreme za Službu civilne zaštite u iznosu od 25.000,00 KM. Nabavljena je oprema (dron sa termalnom kamerom i TV plazma za opremanje Operativnog centra CZ). Oprema uskoro stiže.
Nabavljena su i specijalna nosila za potrebe GSS-a.

U cilju stvaranja neophodnih uslova za smještaj privremeno evakuisanog stanovništva izvršena je nabavka šatora za smještaj ljudi sa pratećom opremom (dušeci na napuhavanje, vreće za spavanje).
Nabavljena je i oprema za funkcionisanje struktura CZ (baterijska lampa, ribolovačke čizme, čizme rudarke, kabanice).

U cilju nastavka aktivnosti osiguranja objekata za potrebe Službe civilne zaštite, izvršena je nabavka još jednog kontejnera i isti je postavljen u rejonu Ponijera sa pripadajućom opremom za privremeni boravak u toku vanrednih situacija (potraga za nestalim licima, požari i sl).

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button