Jutro nakon zemljotresa: Mještane sela Ljubetovo posjetio Fuad Kasumović, krenulo se u obnovu oštećenih krovova

Jutro nakon zemljotresa selo Ljubetovo, u kojem su mještani pretrpjeli ogromnu materijalnu štetu, posjetio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je razgovarao s mještanima i obećao pomoć. Na lice mjesta stigli su i članovi Kriznog štaba.

Sastanak privremenog odbora za saniranje štete Kriznog štaba održao se u kući Zehrudina Ibrahimagića, predsjednika Mjesne zajednice Ljubetovo. Sastanku je prisustvovao i reporter „Dnevnog avaza“.

Nakon procjene štete nastale nakon zemljotresa odmah se pristupilo naručivanju crijepa i letve kako bi se sanirali oštećeni krovovi prije padavina.

Četiri povrijeđene osobe, od kojih su dvije zadržene na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica, kao i nekoliko oštećenih kuća u zeničkim naseljima Ljubetovo, Hece i Vranduk te oštećenja na fasadama u samom gradu, bilans je sinoćnjeg zemljotresa s epicentrom kod Zenice, koji je u 21.43 sata pogodio Bosnu i Hercegovinu.

Avaz.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button