Isprobajte sjajan recept za paprike punjene sirom i povrćem
Umjesto mljevenim mesom, paprike napunite sirom i povrćem. Napravite pire u koji ćete dodati patlidžan i sir i ovom smjesom napunite paprike. Svima će se dopasti, a jednostavno se pripremaju.
Sastojci:
tri-četiri paprike;
jedan crni luk;
jedan-dva patlidžana;
jedna čehna bijelog luka;
450 g krompira;
dva kašike putera;
50 ml mlijeka;
200 g tvrdog sira;
malo origana.
Priprema:
Isijecite paprike na polovine i očistite od sjemenki. Propržite sitno sjeckani crni luk, pa dodajte sitno sjeckani patlidžan. Posolite i pobiberite, pa dodajte mljeveni bijeli luk i promiješajte. Kuhajte još sedam-osam minuta. U šerpi skuhajte krompir, pa procijedite, dodajte puter, mlijeko i ispasirajte. U pire krompir dodajte i proprženi patlidžan s lukom, kao i rendani sir (100 g) i sve lijepo sjedinite. Zatim napunite paprike i poredajte ih u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 °C oko četrdeset minuta. Nakon toga bogato pospite rendanim sirom i origanom, pa pecite još pet minuta.
Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter