Kakanj uskoro dobiva modernu zgradu hitne medicinske pomoći i ambulante porodične medicine

Gosti u uredu načelnika Općine Kakanj Mirnesa Bajtarevića danas su bili direktor Javne ustanove Dom zdravlja sa stacionarom Kakanj dr. Mirsad Tursum i njegovi saradnici. Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić.
Načelnik Bajtarević je prijem organizirao kako bi ukazao na značaj činjenice da je Dom zdravlja Kakanj prva javna zdravstvena ustanova na području ZDK koja je integrativni proces certifikacije i akreditacije provela uspješno. Na ovom uspjehu načelnik Bajtarević je čestitao direktoru Tursumu i menadžmentu kojeg predvodi.

“To je proces koji traje dvije godine i ovo je potvrda da je Dom zdravlja Kakanj ispunio sve obaveze i sve što se tražilo u procesu certifikacije, odnosno akreditacije. Prema propisima Agencije za certifikaciju i sigurnost u zdravstvu, u Domu zdravlja Kakanj sve je napravljeno tako da je sigurnost naših pacijenata u svakom pogledu potvrđena. Naše ambulante i kompletan prostor opremljen je adekvatnim uređajima, procedure su, od prijema pacijenata do izlaska i upućivanja na dalje liječenje, usklađene sa svjetskim normama u zdravstvenim ustanovama”, rekao je prije nekoliko dana u izjavi za NTV IC dr. Tursum.

Na sastanku u uredu načelnika se razgovaralo i o planovima za izgradnju novih prostorija hitne pomoći i ambulante porodične medicine Stara jama.
“Radimo na konkretnom prijedlogu, odredili smo lokaciju. Sad nam predstoji izrada potrebne dokumentacije i obezbjeđenje potrebnih sredstava. Imamo naznake i pojedinih privrednih društava da će podržati ovaj projekat (neki već jesu)”, rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button