Snijeg paralizovao Hrvatsku: Zatvoren dio autoceste, u Zagrebu padala stabla

U većem dijelu sjevera Hrvatske obilne sniježne padavine su prekrile gradove, a u mnogim mjestima izazvale su i velike probleme za dežurne službe.

Snijega ima u Hrvatskom zagorju, Međimurju, dijelovima Zagreba i okolici, Velikoj Gorici. U gorju ga se očekuje do pola metra.

Zagrebački vatrogasci imali su danas pune ruke posla zbog pada stabala. Od jutra su imali blizu 30 intervencija.

Zagrepčanima se savjetuje da zbog nepovoljnih zimskih uslova odgode posjet parku Maksimir. Naime, oglasili su se iz Javne ustanove Maksimir porukom za posjetitelje da vlada opasnost od lomova grana pod teškim snijegom.

Hrvatski auto klub je objavio kako je zbog orkanskog vjetra za sve grupe vozila zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Zbog snijega te zimskih uvjeta vožnje i olujnog vjetra trenutno nema prohodnih cesta za teretna vozila s priključnim vozilima iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Očekuje se kako će padavine tokom petka, i subote zahvatiti sve dijelove Bosne i Hercegovine te osim snijega donijeti i vjetar i nešto niže temperature.

Snijeg je prekrio veći dio sjeverozapadne Bosne i Hercegovine, a počeo je padati i u centralnom dijelu naše zemlje.

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button