Vremenska prognoza za naredna tri dana

U Bosni i Hercegovini će, drugog dana vikenda, biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne puhaće slab vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus 12 i minus pet, na jugu zemlje od nula do četiri stepena, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i tri, na jugu zemlje od pet do osam stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus 12 i minus pet, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje do devet stepeni.

U utorak, naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati susnježicu ili snijeg. U nizinama će padati i kiša, pogotovo na jugu i sjeveru zemlje. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje do deset stepeni.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button