Selmi Bajrami nije dozvoljeno da uđe u Srbiju, vraćena s aerodroma

Selma Bajrami je danas zadržana na aerodromu kada je pokušala ući u Srbiju.

Ona je nakon toga vraćena u Sarajevo. Razlozi zbog kojih joj nije bilo dozvoljeno ući u Srbiji još uvijek nisu poznati, ali srbijanski mediji smatraju da je to zato što je nedavno tokom nastupa pokazala dvoglavog orla.

Zbog ovog snimka su je kritikovali pojedini korisnici društvenih mreža iz Srbije koji misle da ih je provocirala. Pjevačica je zatim istakla da je dobila mnogo poruka podrške.
“Ponosna sam na sve svoje prijatelje iz Srbije koji znaju da dvoglavi orao označava Albaniju, ne Veliku Albaniju. Nalazi se na zastavi Albanije. I nigdje nećete naći, niti na Wikipediji niti jednoj drugoj knjizi da dvoglavi orao označava Albaniju, kao što nećete naći ni da tri prsta označavaju veliku Srbiju”, navela je ranije.

Dodala je da su oba znaka znakovi naroda.

“To što su nekome dvoglavi orao ili tri prsta provokacija, to govori o osobi i njegovim načelima. Za svojih 27 godina karijere nisam imala mrlju što se tiče ovakvih stvari, a pjevala sam u najgorim vremenima. Vremenima rata, bombardovanja, ubijanja”, između ostalog je objavila.

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button