Andrej Plenković se nije pojavio u Predsjedništvu BiH. Razlog – Željko Komšić!?

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i predsjednika Vlade Kraljevine Nizozemske Mark Rutte, stigli su u zgradu Predsjedništva BiH na sastanak sa Denisom Bećirovićem, Željkom Cvijanović i Željkom Komšićem.

Kako se nezvanično saznaje, član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije danas trebao prisustvovati ovom sastanku.

No, uoči samog sastanka Plenković je otkazao dolazak u Predsjedništvo BiH. Plenković se, kako se saznaje, nije pojavio upravo zbog Komšića kojeg ne smatra “legitimnom članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda”.

Podsjetimo, Ursula von der Leyen, premijeri Nizozemske i Hrvatske, Mark Rutte i Andrej Plenković, borave u Bosni i Hercegovini gdje će sa domaćim zvaničnicima razgovarati o napretku Bosne i Hercegovine na putu ka Evropskoj Uniji.

Nakon sastanka u Predsjedništvu BiH, u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine će održati sastanke sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjanom Krišto i njenim zamjenicima, ali i članovima kolegija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Mnogo je toga što naša zemlja mora ispuniti da bi u martu se otvorili pregovori za članstvo u Evropsku uniju, i upravo zbog toga mnogi smatraju da je ova posjeta predsjednice Evropske komisije kako bi ohrabrila bosanskohercegovačke političare da se što brže uključe u svoje svete reforme koje Bosnu i Hercegovinu vode u Evropsku uniju.

fokus.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button