U BiH za vikend promjenljivo vrijeme, od ponedjeljka stabilnije i toplije

Nakon klimatološki toplog većeg dijela mjeseca, januar je zimska obilježja pokazao u trećoj dekadi, ali ne na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U dane vikenda na jugu zemlje preovladavaće pretežno vedro i sunčano vrijeme. Promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme sa jutarnjom maglom prognozira se u centralnim i sjevernim područjima.

U subotu prijepodne izvjesne su padavine. Na planinama snijeg, a u nižim područjima susnježica i kiša. Kiša bi se u kotlinskim područjima mogla lediti u dodiru sa tlom.

Minimalne temperature zraka variraće između minus 3 stepena Celzijusova i 2 u Bosni, u Hercegovini od 1 stepen do 6.

Najviše dnevne temperature u Bosni između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 12.

Od ponedjeljka (29. januara) do 8. februara preovladaveće stabilno vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno i djelimično sunčano, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Prognozirane temperature zraka malo više od prosjeka. U Bosni su izvjesni jutarnji mrazevi. Maksimalne temperature do 6, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Anadolija

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button