PUN STOMAK I SPAVANJE Kako regulisati ishranu i ne jesti suviše kasno

Oko tačnog vremena posljednjeg obroka u toku dana vodile su se mnoge debate.

Mnogi faktori utiču na to, razlikuju se i od osobe do osobe. Neki od njih su apetit, navike, raspored rada i spavanja, lične sklonosti i društveno okruženje.

Primarna briga za većinu ljudi je da kasni obroci mogu doprinijeti povećanju tjelesne težine.

Iako ne postoji utvrđeno vrijeme kada bi trebalo da prestanete da jedete noću, proučite ove principe koji će vam razjasniti šta se to dešava ako jedete kasno i šta možete jesti ukoliko to nikako ne možete da izbjegnete, a da se ne odražava loše na vaše zdravje ili na vaš izgled.

Potrebno je oko tri sata da se svari tipična večera od oko 600 kalorija, koja uključuje proteine, ugljene hidrate i povrće. U krevet treba ići nakon što je vaš organizam svario hranu.

Noću posebno žudimo za grickalicama, tIJestom ili poslasticama, pa i poslIJe dobre večere poželimo da se počastimo nečim nezdravim.

Da biste prekinuli glad, odaberite bananu, jabuku ili neko drugo svježe voće. Takođe, komad nemasnog svježeg sira ili jogurta će vas držati dosta sitim, kao i lagana salata.

Mali trikovi za sprečavanje kasnog prejedanja:

Kada perete zube, to je kao da svom tijelu kažete da ste završili sa jelom za taj dan.

Budite aktivni!

Pijte biljni čaj.

Imajte veliku popodnevnu užinu.

Završite dana laganom večerom i nećete osjećati potrebu za grickalicama, piše Ona.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button