Održan memorijalni turnir “Ertan Čaluk i Edin Goga

Memorijalni turnir “Ertan Čaluk i Edin Goga se odigrao jučer, 04.01.2024. godine.

Turnir je počeo u 11:00h utakmicom između RK “Velež” i RK “Maglaj”. Prvu pobjedu je ostvario RK “Velež” rezultatom 37:26.

Zvanično otvorenje Memorijalnog turnira je počelo u 12:30h intoniranjem himne, te obraćanjem načelnika Općine Kakanj, gospodina Mirnesa Bajtarevića. Načelnik Bajtarević je poželio svim ekipama sreću, te se srdačno zahvalio svima koji su organizovali i realizovali turnir u spomen sportskih legendi koji su zajedno čuvali i njegovali kakanjski sport.

Nakon toga je uslijedila utakmica između RK “Kakanj” i RK “Briješće”, gdje su naši momci poraženi rezultatom 28:38.

Iako su prvotimci imali najviše utakmica, ne smijemo zaboraviti najljepšu i najborbeniju utakmicu! Naši juniori su igrali protiv ekipe RK “Velež”, te su iskoristili zadnje atome snage da rezultat na kraju bude 19:19. Kroz utakmicu se moglo zaključiti da se ne moramo brinuti za budućnost našeg kluba, jer će oni kroz nekoliko godina donositi pobjede u naš grad!

Nakon kratke pauze, slijedi utakmica za 3. mjesto koja je počela u 16:30h. Naši momci su dijelili teren sa ekipom RK “Maglaj”, gdje je gostujući klub pobijedio i time osvojio 3. mjesto na Memorijalnom turniru.

Finalna utakmica je počela u 18:00h. U finalu je počela borba između RK “Velež” i RK “Briješće” za 1. mjesto na Memorijalnom turniru. Ubjedljivu pobjedu u finalnoj utakmici je upisao RK “Velež” rezultatom 39:25.

Nakon finalne utakmice, počela je prozivka najboljih igrača, a to su:
– golman Adban Zuhrić (RK “Velež”)
– strijelac Rijad Halilović (RK “Maglaj”)
– igrač Zlatko Kreso (RK “Velež”)

Zahvaljujemo se i našim sponzorima, a oni su:

Kakanj Petrol d.o.o., AVA Star d.o.o. Kakanj i Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, gospodin Ćazim Huskić, kao i generalnom pokrovitelju Memorijalnog turnira – načelniku Općine Kakanj, gospodinu Mirnesu Bajtareviću.

Naravno, da nije bilo naših vjernih navijača, ništa ne bi bilo moguće!

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button