Bravo, Bosanci: Četiri zlata za Bosnu i Hercegovinu na Europskom prvenstvu

Karatisti iz Bosne i Hercegovine ostvarili su fenomenalan uspjeh na Europskom prvenstvu u Gruziji.

Ali Arnautović, Emina Sipović, Anes Bostandžić i Bekir Grabus danas su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 takmičare koje se održava u Tbilisiju (Gruzija).

Anes Bostandžiću osvojio je zlatnu medalju u kategoriji borbe U-21 “+ 84 kg”. Anes je svojim sjajnim nastupom u finalu savladao predstavnika Azerbejdžana rezultatom 8:0.

Emina Sipović osvojila je zlatnu medalju u kategoriji U21 “-61 kg”, a Emina je u finalu savladala predstavnicu Slovenije rezultatom 4:1.

Bekir Grabus je na osvajanju naslova prvaka Evrope u kategoriji borbe U-21 “-67 kg” u finalu pobijedio domaćeg predstavnika Gruzije rezultatom 2:1.

A četvrto zlato danas osvojio je Ali Arnautović koji je na osvajanju naslova prvaka Evrope u kategoriji kadeta “-70 kg” u finalu pobijedio predstavnika Ukrajine rezultatom 1:0.

Odličan rezultat ostvarile su Ajla i Nejra Sipović. Ajla Sipović osvojila je srebrenu medalju u konkurenciji juniorki “-66kg” na Evropskom prvenstvu, piše Sport Centar.

Ajla je danas u finalu zaustavljena od predstavnice iz Francuske rezultatom 2:1. Nejra Sipović osvojila je bronzanu medalju u konkurenciji U21 “-55 kg”, Nejra je u borbi za bronzanu medalju pobjedila predstavnicu Beligije rezultatom 9:1.

Radiosarajevo.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button