Dan žalosti u Tuzli: Mirno okupljanje i šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović

U Tuzli će danas u 12 sati ispred Caffe bara “Sydney” u Tržnom centru Sjenjak na Brčanskoj Malti biti upriličeno okupljanje i mirna šetnja za Amru Kahrimanović.

Amra je ukopana jučer na mezarju Bukovčići, nakon što je u prisustvu velikog broja rađana klanjana dženaza ispred Komemorativnog centra Tuzla. Grad Tuzla.

Gradska uprava Tuzla danas je proglasila Dan žalosti, a porodica je pozvala na mirno okupljanje.

“Poštovani prijatelji, poznanici, kolege, rodbino pozivamo vas da se sutra dana 11. februara u 12 sati okupimo u što većem broju ispred ispred Caffe bara Sydney na Brčanskoj Malti i održimo mirnu šetnju za našu Amru koja će se odvijati na relaciji do Caffe bara Sydney – Cipelići”, naveo je sin rahmetli Amre Kahrimanović Damir Hodžić, te se svima još jednom zahvalio “na ogromnoj podršci i ljubavi koju nam pružate”.

Za ubistvo Amre Kahrimanović kojoj je jučer klanjanja dženaza osumnjičen je policijski službenik Elvis Ćustendil kome je jučer određen jednomjesečni pritvor.

Tuzlacima će u protestnoj šetnji pridružiti i građani Gradačca – Danas je također tačno šest mjececi od brutalnog trostrukog ubistva u Gradačcu kada je uživo na društvenim mrežama likvidirana Nizama Hećimović.

“Mi u Gradačcu smo osjetili iskrenu podršku građanki i građana Tuzle koji su svojim dolaskom podržali naše proteste 12.08., 14.08., 17.08.2023. godine i bile/i sa nama i ostali uz nas rame uz rame u osudi svih oblika nasilja”, poručili su iz Neformalne grupe građanki i građana Gradačac.

Uz poziv sugrađanima da im se pridruže, iz ove grupe su poručili: “Solidarnost je naše oružje”.

Oslobodjenje

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button