Sestre Sipović osvojile tri medalje na Evropskom prvenstvu u Gruziji!

Emina, Ajla i Nejra Sipović su osvojile tri medalje na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje je održano u gruzijskom Tbilisiju od 9. do 11.2.2024. godine.

Emina je do zlatne medalje u kategoriji mlađih seniorki do 61 kg stigla kroz seriju impresivnih pobjeda nad predstavnicama Škotske 6:1, Srbije 7:5, Slovačke 11:5, Ukrajine 12:12(prednost prvog poena), te je u finalu trijumfovala nad protivnicom Debeljak Hanom iz Slovenije rezultatom 4:1.

Ajla je u juniorskoj konkurenciji osvojila srebrnu medalju i postala viceprvakinja Evrope. Pobijedila je predstavnice Poljske, Engleske, Srbije, Slovačke, a u finalu je poražena minimalnim rezultatom 1:2 od predstavnice Francuske.

Nejra je na svom putu do bronzane medalje u kategoriji mlađih seniorki do 55 kg, nakon slobodnog prvog kola, savladala protivnicu Srbije, u četvrtfinalu je zaustavljena je od predstavnice Slovačke tijesnim rezultatom 3:4, te nakon dobijene prilike za repasaž fantastičnim rezultatima pobjedila je predstavnice Grčke 4:0 i Belgije 9:1.

Sestre Sipović su ostvarile historijski uspjeh za svoj Karate klub Ippon Sarajevo i za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, a sa svojim vrhunskim rezultatima odavno se nalaze u samom vrhu evropskog i svjetskog karatea.

“Zahvaljujemo se svima na divnim porukama podrške, selektorici Lejla Ferhatbegovic Dizdarevic na stručnom i uspješnom vođenju naših takmičarki kao i na motivaciju i emotivnoj podršci svakog njihovog meča.
Veliko hvala Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Kenan Magoda koji je omogućio odlazak naših reprezentativaca na ovu smotru najboljih. Posebno hvala ljudima koji su dali veliki doprinos mozaiku uspjeha bez kojih isti ne bi bio moguć: personalnom treneru Aldin Avdić na stručnoj podršci kondicionih i težinskih treninga, Karate klub “Okinawa”na čelu sa trenerom Asmer Šeta koji su uz zajedničku saradnju mogo pomogli na putu uspjeha naših djevojaka, Atletski Klub Sarajevo, Centar za sport i rekreaciju koji su omogućili treninge u popularnom Fisu, te načelniku Općine Centar Srđan Mandić.
Također se zahvaljujemo Karate savez Bosne i Hercegovine i generalnom sekretaru Admir Zukan na odličnoj organizaciji puta i podršci svih naših reprezentativaca”, poručili su iz Karate kluba Ippon.

face.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button