Ministar Mušija održao sastanak s predstavnicima Saveza slijepih građana ZDK

Predstavnici Saveza slijepih građana Zeničko-dobojskog kantona Senad Sejmenović i Suad Skopljak, posjetili su Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Tokom razgovora s resornim ministrom Mirzom Mušijom, predstavnici Saveza istakli su da, unatoč poteškoćama koje imaju, članovi saveza imaju potrebu, pored ostalih, provoditi razne sportske i rekretativne aktivnosti, te samim time često organiziraju i učestvuju u raznim sportskim aktivnostima i sportskim disciplinama koje su prilagođene njihovim mogućnostima kao što su šah, zvučni pikado, goalball i dr.

Također su naglasili da organizacije sportskih aktivnosti slijepih i slabovidnih osoba pored redovnih, iziskuju i dodatne finansijske troškove, jer svaki od takmičara mora imati svog pratitelja te zbog toga mole i očekuju finansijsku podršku za provođenje sportskih aktivnosti Saveza i njihovih članova.

Ministar Mušija je zahvalio na posjeti i čestitao predstavnicima Saveza na njihovom angažmanu i ostvarenim rezultatima te naglasio da će resorno ministarstvo, shodno finanSijskim mogućnostima i dalje sufinansirati aktivnosti Saveza slijepih građana.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button