Serija krivičnih djela u Kaknju: Krađa u trgovačkoj radnji, šumska krađa i zapljena opojnih droga

Dana 04.03.2024. godine, u 05,00 sati, u mjestu Donja Papratnica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u trgovačku radnju “ADS” vlasništvo S.A. iz Kaknja. Tom prilikom otuđena je kasa sa neutvrđenim iznosom novca. Na licu mjesta teške krađe izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 04.03.2024. godine, u 09,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, obratila se A.Z. iz mjesta Aliefendići, te prijavila da je u proteklih petnaest dana na lokalitetu mjesta Ružići, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo “Šumska krađa” na štetu lica R.I. iz Kaknja. Tom prilikom posječeno je devet stabala drveta grab i jedno stablo drveta hrast. Od strane nadležnog lugara, utvrđeno da je otuđeno 2.67 m3. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 04.03.2024. godine, u 17,15 sati, u ulici Željeznička, zaustavljen je moped marke “LBC”, kojim je upravljao S.M. dok se sa njim na mopedu nalazilo lice S.H. Prilikom kontrole i pregleda kod lica S.M. je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, a kod lica S.H. pronađen je jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Pronađena materija je oduzeta, a navedena lica lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button