Instagram omogućio uređivanje poruka nakon slanja, pinovanje i pohranu omiljenih stickera

Direktne poruke na Instagramu dobile su nove funkcije, koje će dobro doći korisnicima ove popularne društvene mreže u vlasništvu kompanije Meta.
Prije svega, korisnici Instagrama sada mogu uređivati poruke koje su poslali drugima, ali samo u periodu od 15 minuta nakon što su poslane. Za uređivanje poruke, potreban je dugi pritisak na poruku, a potom odabir opcije “edit” u meniju.

Govoreći o direktnim porukama (DM), potvrde o primanju se sada mogu isključiti, kako za sve chatove, tako i za pojedinačne. Ova opcija se aktivira u podešavanjima profila, a njeno podešavanje se može promijeniti bilo kada. Ipak, treba imati na umu da potvrde o pročitanoj poruci nisu dostupni za end-to-end enkriptovane chatove.

Također, korisnici mogu pinovati omiljene razgovore na vrh inboxa, ali najviše tri. Na ovaj način ne moraju stalno scrollati kako bi ih pronašli i nastavili dopisivanje. Za pinovanje chata potrebno je prevući prstom lijevo ili iskoristiti dugi pritisak, a potom odabrati opciju “pin”. Naravno, za svaki pinovani chat je u svakom trenutku moguće odabrati opciju “unpin”.

Instagram je ponudio mogućnost korisnicima da sačuvaju omiljene stickere u DM-u za lakši kasniji pristup, potrebno je pritisnuti i držati sticker ukoliko ih žele pohraniti, a oni će ih potom čekati na vrhu u sekciji stickera. Pored toga, sada je moguće odgovoriti na bilo koju poruku stickerima, GIF-ovima, klipovima, fotografijama i govornim porukama.

Dostupne su i nove teme za chatove, a to su Love, Lollipop, Avatar: The Last Airbender i druge.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button