RMU Kakanj: Posjeta delegacije Svjetske banke

Danas je u Rudniku mrkog uglja “Kakanj” d.o.o. Kakanj održan sastanak s delegacijom Svjetske banke u sklopu projekta Pravedne tranzicije u odabranim regijama uglja u BiH.

Sastanku su ispred RMU Kakanj prisustvovali šef Službe plana i analize Teo Lukić, pravnik za zastupanja Ilhana Husika, šefica Službe finansija Alma Haračić i šefica Službe knjigovodstva Edita Omerović, a ispred Vladajućeg društva dr. Zaim Hrvat.

Sastanku su prisustvovali v.d. direktor Iso Delibašić i tehnički direktor Elvedin Čobo.

Govorilo se o opcijama za prenamjenu rudničkog zemljišta, opcijama za instalaciju solarne elektrane i socijalnoj komponenti projekta pravedne tranzicije.

Nakon sastanka izvršen je terenski obilazak jama Ričica, Haljinići i Seoce, kao i lokaliteta Bijele vode na kojem je planirana izgradnja solarne elektrane.

“Na kraju sastanka izraženo je zadovoljstvo na obje strane i konstatovano da je posjeta bila produktivna. RMU Kakanj će sa svoje strane delegirati projekte koje Svjetska banka može podržati te na taj način pomoći Rudniku u održivom poslovanju kroz naredni period”, rekao je Teo Lukić, šef Službe plana i analize.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button