Slovenija: Muškarac naoružan sa dva noža nasrtao na policiju, trebalo im sat vremena da ga savladaju (VIDEO)

U centru Ljubljane, na Bavarskom dvoru, u srijedu su intervenisali policajci specijalne jedinice i onesposobili mladića koji je prijetio prolaznicima sa dva noža.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je dva puta pokušala da ga onesposobi omamljivačem prije nego što ga je oborila na zemlju.

Policija je, kako pišu slovenski mediji, oko 15 sati zaprimila dojavu da mladić prijeti prolaznicima noževima, nakon čega je nekoliko policijskih patrola krenulo prema centru grada. Opkolili su čovjeka koji nije sarađivao s njima, a oko njega je postavljena policijska traka. Viđen je kako nosi vizir na glavi i ranac na leđima, što pokazuju fotografije i videosnimci koji su se proširili društvenim mrežama.

Mladić je u jednom trenutku nasrnuo na policajce sa noževima, gurajući ih i prijeteći im. Nakon sat vremena policija je prijavila da ga je onesposobila specijalna jedinica, nakon čega je vozilo Hitne pomoći prevezlo mladića sa lica mjesta. Zbog incidenta u Ljubljani je bilo privremenih poteškoća u saobraćaju, a osobama koje su radile u obližnjim zgradama nije bilo dozvoljeno da napuštaju svoja radna mjesta.

Inspektor Željko Car je na konferenciji za novinare nakon incidenta rekao da su policajci zamolili mladića da odloži oružje i udalji se od puta, ali on to nije učinio. Na lice mjesta pozvana je specijalna policija sa pregovaračem, gdje su korištena različita sredstva prinude, ali mladić nije odmah savladan. Tek kada je na lice mesta stigla osoba koja je povezana sa mladićem, on je ispustio noževe, a policija ga je savladala.

Car je otkrio da je 23-godišnjak već bio umiješan u sličan incident 2020. godine, ali nije naveo detalje. Takođe, nije jasno zašto je nosio vizir, ali se sumnja da je to učinio kako bi se zaštitio od moguće upotrebe suzavca.

Na pitanje zašto policija nije koristila omamljivač, inspektor je odgovorio da omamljivač nije radio, a razlog će utvrditi komisija, no da on vjeruje da je razlog tome što strujni krug nije bio zatvoren.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button