Uskoro izlazi nova videoigra iz Bosne i Hercegovine, podsjetit će vas na neke klasike

Jedna od rijetkih bosanskohercegovačkih igara pojavit će se ovog mjeseca na Steamu. Developer Belmin Kozlić iz Zenice najavio je kako će 26. 3. na PC-ju (Steamu) lansirati casual platformer Roll the Ball.
Igra je to koja bi vas mogla podsjetiti na stari PlayStation hit Kula World / Roll Away. Kontrolirate loptu na 60 nivoa, skupljate novčiće i prevladavate izazove u obliku protivnika i platformi. Roll the Ball će imati tri moda za igranje, a to su Time Rush, Challenge i Speed Run, piše Hcl.hr.

Time Rush je osnovni način igranja i svojevrsna utrka s vremenom, u Challenge modu imamo mogućnost skakanja i usporenog kretanja, te ocjene na kraju izazova. Speed Run je mod u kojemu igrači mogu pokazati svoju vještinu upravljanja loptom u utrci na 1.000 metara.

Roll the Ball će biti preveden na razne jezike, uključujući i bosanski. Koštat će 6,99 eura na Steamu, uz popust od 10 posto u prvoj sedmici prodaje.

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button