Stiže novi val saharskog pijeska: Sladić prognozira kada ćemo vidjeti čisto plavo nebo

Nedim Sladić, naš najpoznatiji meteorolog najavio je novi val saharskog pijeska. No bez brige, to, kako najavljuje Sladić, neće dugo potrajati.

“S novim i većim koncentracijama saharskog pijeska “družimo se” od sutra, 31.03.2024. zbog kojeg će nebo ponovo biti zamućeno. Odlazak ovog gosta prognoziramo s napredovanjem hladne fronte sa sjeverozapada koja će donijeti padavine u noći na utorak (s 01. na 02.04.2024). Tada će uslijediti pad koncentracije pijeska i vlažno deponovanje aerosola na tlo, što će pozdraviti naše zemljište, ali ne i prozori i limeni ljubimci. Od utorka ponovo ćemo vidjeti čisto plavo nebo”, napisao je Sladić.

Podsjećamo, ranije je Sladić za N1 govorio o vremenskim prilikama najavljujući promjene od ponedjeljka.

“U ponedjeljak će doći do nove promjene vremena koja će se od kasnih poslijepodnevnih sati sa zapada premještati prema istoku donoseći padavine i to najprije na području Krajine, a potom u večernjim satima i u noći u ostatku zemlje”, rekao je Sladić.

Očekuje se i izraženije grmljavinsko nevrijeme, a postoji i mogućnost lokalne pojave grada. Potom slijedi još jedna promjena. Od 4. aprila slijede temperature između 20 i 25 stepeni.

N1

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button