Ozvaničena saradnja sa novim selektorom ženske reprezentacije BiH

U prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu danas je generalni sekretar Adnan Džemidžić ozvaničio saradnju sa novim selektorom ženske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine Selverom Hodžićem, sa kojim je potpisan ugovor.

Ovaj mladi stručnjak je istakao da je ponosan što će sa klupe predvoditi nacionalni tim svoje zemlje:

“Dolazim ovdje jako motivisan, da sa srcem predstavljam svoju zemlju. S te strane ovo je velika stvar za mene i nastoja ću da svojim radom doprinesem budućim uspjesima naše ženske ‘A’ reprezentacije. Veoma je važno da svi gledamo u istom pravcu i da budemo na istom putu. To je za mene osnova svega. Da imamo jedinstvo u timu, da se igračice bore jedna za drugu na terenu, da budu hrabre i da imaju dosta samopouzdanja”, kaže Hodžić i nastavlja:

“Već sam kontaktirao reprezentativke sa ciljem da ih odmah upoznam sa načinom na koji ćemo da radimo i vjerujem da ćemo sa dobrom energijom i zajedništvom moći da napravimo velike stvari.”

Selver Hodžić je rođen 12. oktobra 1978. godine u Brčkom.

Tokom igračke karijere od 1997. do 2013. godine kao defanzivac nastupao je za timove iz Švicarske Zug 94, Luzern, Buochs, Baden, Thun, Neuchâtel Xamax, Lugano i Wohlen, a jednu sezonu je proveo u izraelskom klubu Bnei Yehuda.

Kao trener radio je u omladinskim kategorijama Luzerna, gdje se osim sa dječacima susreo i sa radom sa mladim fudbalerkama.

Vodio je seniorski tim SC Buochs i ženski tim FC Aarau, te je bio pomoćnik u stručnom štabu ženske “A” reprezentacije Švicarske sa kojom je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Novom Zelandu.

Vijesti.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button