Tajvanac svirao na ulici u Zenici kada mu je vjetar otpuhao novac, potez građana ga dirnuo

Tajvanac Steve Lin nedavno je svirao na ulici u Zenici, a u jednom trenutku mu je vjetar otpuhao novac.

Naime, građani koji su bili u blizini su mu odlučili pomoći te odmah vratili sav novac nazad u njegovu torbu za gitaru.

“Niko nije pokušao ukrasti. Ovo se dogodilo u Zenici. Ugrijalo mi je srce. Hvala vam, Bosanci. Hvala, braćo i sestre. Vi ste moje srce, ja sam Bosanac”, naveo je.

“Dobar si čovjek. Hvala ti što pjevaš na bosanskom jeziku i uljepšavaš nam dane i noći tokom koje iskoristimo za šetnju”, “Moj lijepi grad i divni ljudi”, “Kako lijepo”, neki su od komentara.

Kao što je poznato, Steve je redovan gost u Sarajevu, gdje na Ferhadiji svira poznate bh. i regionalne pjesme. Krajem prošle godine je naročito oduševio građane i turiste izvedbom “Cesarice” legendarnog Olivera Dragojevića.

Članovi grupe Dubioza kolektiv su se u januaru pridružili Steveu dok je pjevao te otkrili da je sarajevska policija kaznila Tajvanca zbog “kršenja javnog reda i mira”.

“Objektivna sarajevska publika ga je nagradila aplauzom, a objektivna sarajevska policija ga je nagradila kaznom od 150 KM”, naveli su.

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button