Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili ponegdje još uvijek pada, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona i savjetuju oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

U toku su radovi na sanaciji mosta na planinskom prevoju Komar (Travnik-Donji Vakuf), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Gradišku. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button