Rudari Pogona Haljinići organizovali humanitarnu akciju za djecu Ugande

Pored hrabrosti, poštenja i iskrenosti, rudare krase i humanost i solidarnost. Naši komorati to potvrđuju akcijom koju su proveli na Pogonu Haljinići Rudnika mrkog uglja Kakanj.

Rudari podzemne eksploatacije organizovali su prikupljanje donacija za djecu u Ugandi u saradnji sa organizacijom MIFAA ISLAMIC CHARITY. Inače, ova organizacija se brine za 235 siročadi u gradu Mbale.

Selver Fejzović, smjenski nadzornik u Službi proizvodnje na Pogonu Haljinići, stupio je u kontakt s predstavnikom te organizacije i u svojoj smjeni pokrenuo humanitarnu akciju kojoj su se odazvali i pripadnici drugih brigada.

Na dirljivim video snimcima i slikama, djeca s natpisima “Pogon Haljinići” i “RMU Kakanj” zahvaljuju se kakanjskim rudarima na donaciji.

Rudari su uvijek davali primjer kako se treba boriti, biti solidaran i human prema drugima. Ovim su činom poslali snažnu poruku ljudskosti i nesebičnosti.

Vršilac dužnosti direktora Rudnika Kakanj Iso Delibašić zahvalio se radnicima Pogona Haljinići na ovoj aktivnosti. “Zahvaljujem se našim rudarima na ovom plemenitom gestu i nadam se da će ove aktivnosti postati tradicija u Rudniku. Ujedno pozivam i ostale kolektive u našem gradu i državi da se po uzoru na ovu akciju odazovu našem pozivu na humanost, jer je zaista naše malo nekome puno. “

Press RMU Kakanj

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button