Ahmed Krnjić odradio svoj drugi meč u profesionalnom boksu: Nokautirao protivnika već u prvoj rundi

Dosta boraca se žali na nedostatak mečeva u ONE Championshipu, no bosanskohercegovački kickboksač Ahmed Krnjić odlučio je uzeti stvari u svoje ruke. Od ove godine se prebacio u profesionalni boks te je sinoć odradio svoj drugi meč, a možemo samo reći da mu za sada odlično ide.

U prvom mjesecu ove godine, Ahmed je debitirao pobjedom nad Sinanom Ozsahinom, a sinoć je odradio i svoj drugi meč. Borio se Krnjić na istom eventu na kojem je Luka Plantić osvojio WBC International pojas, a Dražan Janjanin bio je Ahmedov protivnik.

Vrlo brzo je Ahmed odradio posao te je Janjanina nokautirao već u prvoj rundi i tako došao do svoje druge profesionalne pobjede. Istina, radi se o protivniku omjera 22-42, no Ahmed je ipak navikao na puno veću razinu protivnika te je bilo i za očekivati da će slaviti. Upravo to je sinoć i učinio te tako došao do svoje druge pobjede u profesionalnom boksu, a vjerujemo da ćemo ga i dalje gledati kada mu dobro ide.

Ono što je također zamiljivo jest da će Ahmed ovoga mjeseca nastupiti još jednom, ali u kickboksu na SENSHI 21 priredbi koja se održava 20. ovoga mjeseca. Protivnik mu je Nidal Bchiri, a vjerujemo da će slaviti i u ovom meču.

Poprilično aktivno je Krnjić započeo ovu godinu, a već je odradio tri meča. Dva u boksu i jedan u kickboksu, tako da je bosanskohercegovački borac evidentno odlučio ‘‘dodati gas‘‘. Nadamo se da ćemo ga uskoro gledati na većoj sceni te da će i dalje biti ovako aktivan.

Izvor: Fight Site

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button