Naida Bešlagić otkrila detalje borbe s rakom: Nakon dva dana plakanja sam donijela tešku odluku

Bh. pjevačica Naida Bešlagić, koja se takmičila u Zvezdama Granda, odlučila je podijeliti detalje svoje borbe s rakom jajnika kako bi ohrabrila druge pacijente te podigla svijest društva o ovoj bolesti.
“Nakon što sam javno podijelila svoju priču o borbi s karcinomom janika, dosta vas sam ohrabrila, dala vam vjetar u leđa. U meni ste vidjele sebe, vidjele ste sebe kao pobjednice. U vezi s tim, dugujem vam i priče s tih ‘famoznih’ hemoterapija”, započela je.

Objavila je fotografiju snimljenu na prvoj hemoterapiji, kada je bila zbunjena i plašila se nepoznatog. Nosila je kapu za koju mnogi tvrde da sprečava opadanje kose, ali njoj ona, nažalost, nije pomogla.

Također je otkrila kako je izgledala 17 dana nakon hemoterapije. Uživala je u noćnom provodu s prijateljicama i tada niko nije mogao naslutiti da ima rak.

Nakon toga joj je kosa počela nenormalno opadati, što je, naravno, šok za svaku ženu.

“18. dan nakon prve hemoterapije kosa je nenormalno počela da mi opada. Nakon dva dana plakanja donijela sam tešku odluku u tom momentu za mene, a to je ošišati se, tj. obrijati glavu u potpunosti. Za svaku ženu koja prolazi sve ovo najteže je ostati bez kose”, napisala je.

Dalje je pisala o posljedicama hemoterapija. Također su joj opale trepavice i obrve. No, nije klonula duhom bez obzira na sve izazove s kojima se morala nositi.

“Dok mi kapa infuzija, imam vremena razmišljati o svemu. Obično posmatram druge pacijente i onako kroz njihove poglede ili osmijehe pa ponekad i neke riječi uđem u srž njihovog stanja. Voljela sam razgovarati s drugim ženama i na neki način voditi intervju s njima. Obično me fascinirala njihova hrabrost i borbenost, a nekada sam se brinula za stanje ovih drugih, najviše za mentalno zdravlje pojedinih žena”, objavila je.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button