Emir Spahić imenovan za novog direktora nogometne reprezentacije BiH

Emir Spahić, legendarni kapiten Zmajeva, imenovan je za novog direktora reprezentativnih selekcija BiH, potvrđeno je Klix.ba.

Izvršni odbor Nogomometnog saveza BiH potvrdio je Spahića za direktora nakon što je izabrao Sergeja Barbareza za novog selektora Zmajeva, a popularni Spaha trebao bi biti konekcija između stručnog štaba i selektora, svojim neupitnim znanjem i autoritetom.
Zvjezdan Misimović, koji je do sada obavljao ovu funkciju, bit će prekomandovan na mjesto savjetnika i ostat će u NS BiH.

“Sve ovo se brzo dogodilo i uzet ću vremena da se sve slegne da bih mogao komentarisati. Ono što je sigurno, ići ćemo planski, prema dogovoru, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Nadam se da ćemo ovu prvu godinu zgrabiti nešto bodova i pobjeda, iako ćemo igrati protiv velikih reprezentacija. Ipak, to je i šansa da nađemo imena koja će i nositi ovu reprezentaciju u budućnosti”, rekao je Spahić na predstavljanju.

Spahić je rođen u Dubrovniku gdje je jedno vrijeme nastupao za tamošnji GOŠK, a u karijeri je nosio dresove Čelika, Zagreba, Shinnika, Torpeda i Lokomotiva iz Moskve, Montpelliera, Seville, Anzhija, Bayer Leverkusena i HSV-a.

U dresu reprezentacije BiH legendarni defanzivac je skupio 94 nastupa.

Spahić je karijeru završio 2017. godine i od tada ga nema u nogometu, a poznato je da je s Barbarezom u sjajnim odnosima i da su njih dvojica bili neprikosnoveni lideri naše reprezentacije.

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button