Gosti u uredu načelnika Općine Kakanj Jasmin Imamović i Idriz Delić iz Planinarsko-sportskog društva “Poštar” Zenica

Gosti u uredu načelnika Općine Kakanj jutros su bili Jasmin Imamović i Idriz Delić iz Planinarsko-sportskog društva “Poštar” Zenica. Tema razgovora je bio sutrašnji Peti planinarski pohod “15. april” od OŠ “15. april” Doboj – Kakanj do Planinarskog doma Jedinci. Načelnik Mirnes Bajtarević će prisustvovati ispraćaju učesnika pohoda koji će krenuti od OŠ “15. april”.
Prenosimo poziv:

POŠTOVANI PLANINARI I ZALJUBLJENICI U PRIRODU

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate našu planinarsku tradicionalnu manifestaciju koja se organizuje u subotu – 20.04.2024. godine.
Manifestacija nosi naziv Peti (5) planinarski pohod “15 april”.

Mjesto polaska- staza planinarskog pohoda“15 april“ počinje ispred Osnovne škole “15 april” Doboj-Kakanj od 08:00 do 08:30 sati.
Dolazak na startnu poziciju je u ličnoj organizaciji. Do lokacije se može doći vozom i svojim vozilima iz pravca Zenice i Sarajeva. Sa željezničke stanice iz Kaknja se ide pješice do OŠ “15 APRIL“ koja je u neposrednoj blizini već obilježenom stazom.

Po predviđenom programu okupljanje planinara je planirano do 08:00 sati, a nakon toga slijedi podjela akreditacija.
Poslije podjele je predviđen kratki govor organizatora i informisanje o programu koji je pripremljen za učesnike planinarskog pohoda.
Polazak planinarske kolone predviđen je u 8:30 sati.

Na usluzi planinarima tokom planinarenja će biti vodiči iz PSD “Poštar“Zenica.

Ko želi poslije realizovanog planinarskog pohoda da prenoći u našem planinarskom domu “Jedinci” na planini Hum treba da rezerviše krevet.
Kontakt tel: 061 242-661

Dobrodošli!
Predsjednik PSD POŠTAR-ZENICA
Delić Idriz

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button