Kako danas izgleda i čim se bavi Irna Smaka, jedna od najpoznatijih misica Bosne i Hercegovine

Irna Smaka je 2003. odnijela pobjedu na Izboru za Miss BiH. Tada je imala 18 godina. Krunu joj je predala Danijela Vinš. Titula prve pratilje pripala je Dini Mujezinović, a druga pratilja je bila Mirjana Vasić.

Nakon što se vratila s Izbora za Miss svijeta, koje je tada prvi put održano u Kini, Irna se pojavljivala u muzičkim spotovima i modnim kampanjama. Nakon toga se odlučila povući iz javnosti.

Danas se preziva Imamović i živi s mužem i djecom u Kaknju gdje radi kao pravnica.

– Kada bih mogla vratiti vrijeme, sve bih ponovo isto uradila, ali mislim da sam trenutno najispunjenija i najsretnija u životu. Kad bih ponovo mogla birati da li bih se prijavila na Izbor za Miss i da li bih provela svoj život kao što sam dosad, definitivno bih to uradila. Iz tog perioda nosim samo lijepe uspomene. Stekla sam puno prijatelja i poznanika. Imala sam priliku predstavljati BiH na svjetskom izboru, gdje sam upoznala druge kulture i nacije, rekla je 2020. u intervjuu za Novu BH.

Azra.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button