Lepa Brena zaplakala u Zetri, publika je s njom uglas pjevala “Jugoslovenku” i druge hitove

Nakon što je koncert u Zetri otvorila pjesmom “Uđi slobodno”, Lepa Brena je Sarajlijama otpjevala brojne hitove iz svoje 42-godišnje karijere, a naposlijetku je i zaplakala na bini.

Dok je pjevačicin ulazak na binu ispraćen aplauzima i ovacijama, atmosfera je ostala “užarena” i u nastavku nastupa kada je izvela pjesme poput “Srećna žena”, “Pazi kome zavidiš”, “Boliš i ne prolaziš”, “Kuća laži”, “Grad”, “Ja nemam drugi dom”, kao i “Jugoslovenku”.

Gošće na koncertu su bile pjevačice Ana Bekuta, Milica Todorović i Senidah, a Lepa Brena je u jednom trenutku i zaplakala dok je pjevala pjesmu “Pazi kome zavidiš”.

Pojavila se u neobičnoj crvenoj kreaciji koja je cijelom dužinom bila prekrivena šljokicama, a na glavi je imala i neobičan ukras također u crvenoj boji. Poslije se presvukla u svijetlo-plavu šljokičastu haljinu, a potom i ljubičastu kombinaciju.

Lepa Brena je ranije publici u Sarajevu obećala donijeti spektakl kakav se viđa na koncertima najvećih svjetskih zvijezda.

U Sarajevo je stigla prije nekoliko dana, a u nedavnom intervjuu u Klix Studiju se osvrnula na odnos s ovim gradom i Bosnom i Hercegovinom kazavši da u svom srcu drži jećanja i da je jako vezana za ovaj kraj.

“Ako moj sin kaže mama ovdje (u Sarajevu op.a.) se osjećam drugačije, ako on kao dijete to prepozna zamislite kako je nama koji smo nostalgični prema čitavoj toj priči”, ispričala je Brena, “To je sastavni dio mog duhovnog, emotivnog i fizičkog bića. Ne možeš ti čovjeku da otrgneš sjećanja i uspomene koja su usađena u ranom djetinjstvu”.

Podsjetimo, turneja “Imam pesmu da vam pevam” kreće upravo iz Sarajeva gdje će pored večerašnjeg, sutra održati još jedan koncert. Pored Sarajeva Lepa pjevačica je najavila i koncert u svom rodnom gradu Brčkom, zatim u Prijedoru, Mostaru, a za jesen je najavila koncerte u Zenici, Laktašima i Tuzli.

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button