Rudar slavio protiv Gradine, Mladost napravila novi korak unazad i blizu je ispadanja

U okviru 22. kola Prve lige FBiH zanimljive utakmice pratili smo u Kaknju i Kosovi. Rudar je s 3:0 bio bolji od Gradine, dok je Simm Bau rezultatom 4:2 savladao Mladost.

Prvi gol u Kaknju vidjeli smo u 23. minuti. Pogodio je Džafić. Oštraković u 28. minuti zaustavlja zicer domaćih, ali Hrustanović u 35. minuti pogađa za 2:0.

Sve je bilo gotovo u 82. minuti. Posao je završio Hubanić i Rudar je tako upisao vrijednu pobjedu u borbi za ostanak u ligi.

Drugi kakanjski klub, Mladost, ostaje zakovan za dno tabele. Simm Bau je danas slavio protiv tima iz naselja Doboj.

Mladost je u petoj minuti povela preko Bonića, da bi u 19. Stjepanović izjednačio. Potpuni preokret u 28. minuti, Resić je bio strijelac. Međutim, samo pet minuta kasnije, novi pogodak. Mladost se vraća u meč preko Brkića.

Gol odluke viđen je u 70. minuti. Za pobjedu domaćih pogodio je Vladić. Martinović je u 90. minuti postigao gol za 4:2 i zsamo potvrdio pobjedu Simm Baua.

Mladost ostaje na dnu sa 14 bodova. Rudar sada ima 22 i pobjegao je na 13. mjesto. Gradina je sigurna na 10. mjestu s 30, dok Simm Bau s 33 boda skače na 4. mjesto.

Prva liga FBiH, 22. kolo:

Rudar – Gradina 3:0

FK Rudar Kakanj: Šehović, Goralija, Musić B., Hasanović, Džafić, Musić O., Handžić, Hubanić, Duraković, Hrustanović, Žerić.

OFK Gradina: Oštraković, Brkić, Kovčić, Andrić, Čamdžić, Forić, Hadrović, Delić, Imamović, Panjeta, Husović.

Simm Bau – Mladost 4:2

sportsport.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button