Uspješno organizovan peti planinarski pohod “15. april” u organizaciji PSD Poštar Zenica

Jučer su članovi PSD Poštar-Zenica organizovali planinarski pohod “15.April” koji se tradicionalno obilježava u aprilu povodom rođendana općine Kakanj.

Iako je posljednjih nekoliko dana bilo loše vrijeme danas je bio idealan san za planinarenje.

Na okupljanju planinara kod osnovne škole “15.April”, odakle počinje naša planinarska staza pozdravio nas je ispratio načelnik općine Kakanj Mirnes Bajtarević koji je konkretno podržao naš planinarski pohod I koji godinama podržava rad našeg planinarskog društva.

Predsjednik PSD Poštar Idriz Delić uručio je načelniku Bajtareviću PLAKETU za nesebičan doprinos i podršku rada našeg planinarskog društva.

Planinarska kolona od stotinjak planinara svih uzrasta od kojih su najmlađi bili Zlaja (6 godina) i Nora su bez ikakvih problema savladali planinarsku stazu dugu 14 kilometara koju su prešli za 4,5 sata. Naši vodiči koje je predvodio Amel Skopljak uz podršku članova GSS Kakanj su uradili sve na profesionalan i stručan način i sigurno doveli planinarsku kolonu do cilja tj. do planinarskom doma “Jedinci”, gdje su planinari zasluženo odmorili.

Naši članovi su za sve prisutne planinare pripremili topao čaj, ukusan ručak, desert i sokove. Bilo je odlučna atmosfera i raspoloženje kod doma “Jedinci”.

Za učesnike-predstavnike planinarskih društava, OŠ “15.April” i za najmlađe učesnike uručene su zahvalnice za učešće na našem planinarskom pohodu.

Poslije ručka organizovali smo i akciju pošumljavanja više od 100 sadnica smrče koju smo zajedno sa učenicima škole “15.April” posadili u blizini doma “Jedinci”.

Naše planinarsko društvo ima dosta prijatelja i partnera. Jedan od njih je i televizija NTV IC Kakanj čija je ekipa danas provela dan sa nama i snimila je reportažu o našem udruženju, domu i planinarskom domu.

Takođe, smo sretni što imamo za prijatelja OŠ “15.April” Kakanj sa kojom smo prošle godine potpisali sporazum o saradnji. I ove godine je veliki broj učenika i nastavnika učestvovalo u planinarskom pohodu do doma Jedinci.

Upravni odbor “PSD Poštar” Zenica na čelu sa predsjednikom Idrizom Delićem uradio je sve da se gosti osjećaju lijepo i ugodno tokom današnjeg dana. Bilo je potrebno mnogo priprema i rada da bi sve proteklo u najboljem redu. Sretni smo svi što smo u tome i uspjeli.

Hvala svima onima koji su nam pomogli da i 5.planinarski pohod “15.April” bude uspješno organizovan.

Mi idemo dalje u nove radne i planinarske pobjede.

Planinarsko-sportsko društvo “Poštar”Zenica

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button