Povodom akcije SIPA-e održan sastanak Rame Isaka i Nermina Nikšića

Povodom današnjih dešavanja koji su i medijski propraćeni i u kojima je navedeno da je provedena “velika akcija pripadnika SIPA-e i da su izvršeni pretresi u kućama pojedinih uposlenika Federalne uprave policije” održan je sastanak između federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka i premijera Vlade FBiH Nermina Nikšića u prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Sagovornici su naglasili da vjeruju u zakonit i ispravan rad svih institucija te da stavljaju na raspolaganje istražnim organima svu dokumentaciju, kao i sve što je potrebno, a što bi moglo doprinijeti rasvjetljavanju navedenih događaja.

Također naglašavaju da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije nastaviti da u skladu sa svojim nadležnostima provode redovne aktivnosti bez obzira na navedene okolnosti.

Premijer Nikšić i ministar Isak nastavit će da prate rad istražnih organa bez namjere da utječu i ometaju tok istrage dajući punu podršku zakonitom radu nadležnih institucija.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button