Maleni Ajdin iz Srebrenika, poznat kao “čudo od djeteta” finalista” je na festivalu u Njemačkoj

Ajdina Osmanovića iz Srebrenika nazivaju čudom od djeteta.

Ovaj 12-godišnjak već ima solističke koncerte, brojne nastupe u zemlji, ali i van granica. Zahvaljujući njemu, u maju ove godine će se i u Njemačkoj, među 13 zemalja svijeta, zavijoriti i zastava Bosne i Hercegovine. Natprosječno talentovani Ajdin Osmanović iz Srebrenika finalista je festivala koji će ove godine biti održan u Njemačkoj.

Moj profesor i ja se pripremamo. Taj festival je svjetski koji će se održati u Njemačkoj i drago mi je što ću imati priliku da predstavljam BiH – kaže Ajdin.
Prijave su online. Ja sam poslao snimke Ajdina, i kroz tri-četiri dana je došao odgovor da je Ajdin ušao kao treći među 13 zemalja svijeta – rekao je profesor Jasmin Brašnjić.
Osim redovne, Ajdin pohađa i Muzičku školu u Prvoj osnovnoj školi u Srebreniku, odličan je učenik, te govori engleski i pohađa časove njemačkog jezika.

Volio sam uvijek muziku i da slušam, većinom sevdalinke, i onda sam u šestom razredu počeo pjevati.
Njegov profesor kaže da je to dječak koji se rađa jednom u stotinu godina. Poslije predstavljanja domovine u Njemačkoj, slijede i dva koncerta u Makedoniji, gdje je posebno prihvaćen.

Dali su mu nadimak ‘Biserni glas’, što je u makedonskom narodu jako velika stvar, jer takav nadimak je imao pokojni Toše Proeski – dodaje profesor Brašnjić.
Nakon nastupa u Bužimu, slijedi i učešće na humanitarnom koncertu za oboljelu djecu u Novom Sadu 27. aprila. Ajdin je na sebe skrenuo pažnju nevjerovatnim talentom za pjevanje. Iako se ističe u većini muzičkih žanrova, najdraža mu je sevdalinka.

BHRT

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button