Produženom vikendu stigao je kraj: Velike gužve na graničnim prijelazima širom BiH

Prvomajski praznici koji su ove godine stigli baš na polovini sedmice, za mnoge su bili idealna prilika za kraći godišnji odmor.

Ipak, sa nedjeljom slobodnim danima je stigao i kraj, a samim tim uslijedile su i veće gužve na graničnim prijelazima kako na sjeveru Bosne i Hercegovine tako i na jugu s obzirom na to da je veliki broj građana slobodne dane odlučio provesti na Jadranskom moru.

Prema izvještaju BIHAMK-a, najveće gužve bilježe se na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

Također, očekuje se kako će se gužve povećavati i u narednim satima na graničnim prijelazima na jugu Bosne i Hercegovine.

“Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz držanje odstojanja između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Povećan je broj motociklista i biciklista, pa i njih molimo da poštuju sve saobraćajne propise”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button