Vremenska prognoza za naredna četiri dana

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Široki Brijeg 8; Doboj, Prijedor, Tuzla, Sarajevo i Zenica 11; Banja Luka 12; Trebinje 13; Bijeljina 14; Neum 15°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

U srijedu u Bosni djelomično oblačno sa pljuskovima tokom cijelog dana. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući i na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme se prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadne Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 21 do 26°C.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button