Narednih dana kiše, pljuskovi i jak vjetar, od subote stabilino s višim temperaturama

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje nestabilno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda uz jače pljuskove.

Jutro će biti oblačno uz više suhog vremena, a povremena kiša padat će ponegdje na sjeveru i istoku. Na krajnjem jugu Hercegovine biće pretežno suho i promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane periode.

Puhat će slab i promjenljiv vjetar u prvom dijelu dana, poslije podne i uveče umjeren, na jugu i planinama povremeno jak, sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 14, u višim predjelima od sedam, a dnevna od 17 do 24, u višim predjelima od 13 stepeni.

Prognoza za naredne dane

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz promjenljivu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 26 °C.

U petak umjereno do pretežno oblačno. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 27 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 17, dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

fokus.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button