Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini.

Do kraja dana, u većem dijelu zemlje razvedravanje. Dnevna temperatura će biti od 17 do 22, na jugu do 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će u Bosni povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje kod većine ljudi, uz povremene sunčane periode ipak će se ublažiti negativni efekti. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U subotu će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 13, na jugu do 15, dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U nedjelju će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 13, na jugu do 15, dnevna od 20 do 26 stepeni.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button