Kako su u Zagrebu reagovali na 12 poena od žirija iz Srbije: Snimak osvaja mreže

Srbijanski žiri je na sinoćnjem Eurosongu hrvatskom predstavniku Baby Lasagni dodijelio maksimalnih 12 poena, a reakcija publike koja je na ulicama Zagreba gledala prenos uživo dijeli se mrežama.

Naime, na snimku se može vidjeti trenutak kada Konstrakta koja se javila iz Beograda saopštava bodove srbijanskog žirija i reakcija Zagrepčana koji su to uživo pratili.

Nakon što je predstavnica Srbije na Eurosongu 2022. kazala da 12 poena ide Hrvatskoj publika je bila u deliriju, a naposlijetku su počeli i uzvikivati: “Srbija, Srbija”.

Oduševljeni korisnici na društvenim mrežama dijele ovaj trenutak uz poruke da “ima nade”. Podsjetimo, i sami predstavnici Srbije, Hrvatske i Slovenije ranije su privukli pažnju međusobnom podrškom i druženjem što je posebno obradovalo publiku iz regije.

Baby Lasagna koji se smatrao glavnim favoritom za pobjedu na kraju je završio drugi. Ukupno je od žirija dobio 210, a od publike čak 387 bodova.

Teya Dora je ukupno od žirija dobila 22, a od javnosti 32 boda pa je tako s ukupno 54 boda završila na 17. mjestu. Od hrvatskoj žirija je dobila samo tri boda.

Slovenska prestavnica Raiven završila je na 23. mjestu, a dobila je 15 glasova od žirija i 12 od publike.

Podsjetimo, pobjedu je odnio Nemo, nebinarni predstavnik Švicarske. Predstavio se pjesmom “The Code”, a ukupno je imao 591 poen – 365 bodova od žirija i 226 od publike.

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button