Najava: Promocija knjige “Praktikum govornog jezika”

Promocija knjige “Praktikum govornog jezika”
Datum: 17.maj
Vrijeme: 19:00 sati
Mjesto: Muzej Kaknja

Jasminka Šipka, ikona televizijskog ekrana, ostavila je neizbrisiv trag svojim glasom i pojavom. Njezino ime je sinonim za izvrsnost, bila je ne samo spikerica već i jedno od najprepoznatljivijih lica predratne Televizije Sarajevo. Kroz svoju bogatu karijeru, obavljala je različite uloge – bila je voditeljica, novinarka, urednica. Danas, kao edukator interpretacije teksta na Federalnoj televiziji, dijeli svoje dragocjeno medijsko znanje s novim generacijama novinara.

Kapitalno iskustvo koje posjeduje Jasminka Šipka pretočila je u knjigu “Praktikum govornog jezika”, čije će se promocija održati 17. maja u Muzeju Kaknja, s početkom u 19:00 sati.

Naš promotor, Rinko Golubović, i moderator, Ilda Arnautović, bit će tu da nas provedu kroz ovo značajno događanje.
Kao što sam naslov knjige sugerira, riječ je o načinu govorenja specifičnom za Bosnu i Hercegovinu, o razgovornom jeziku koji je često podložan kritici. Knjiga nudi precizne upute i vježbe koje mogu pomoći u ispravljanju svih manjkavosti u bh. govornoj slici.
Pozivamo sve zainteresovane studente, učenike, prosvjetne radnike te osobe koje se bave javnim poslom, kao i one čiji je posao usko vezan uz komunikaciju s javnošću, da nam se pridruže na predstavljanju knjige. Želimo zajedno unaprijediti svoje znanje i naučiti nešto novo!

Vaša prisutnost će doprinijeti obogaćivanju naših diskusija i razmjene iskustava. Vidimo se na promociji.

Dobro nam došli.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button