Upriličen svečani prijem za Husika Osmana, novog penzionera, vedro lice ovog grada

Stigao je tačno na vrijeme, kao što je i na posao dolazio 40 godina. Srdačno se poselamio i pozdravio s načelnikom, a onda su nadugo i naširoko pričali o Osmanovom životu, vrijednom radu na čišćenju kakanjskih ulica, o Osmanovoj omiljenoj “maloj ulici” u Kaknju na kojoj je razgovarao s ljudima, o Osmanovoj široj i užoj porodici, kući koju je Osman izgradio, fasadi koju je uradio, prozorima koje je promijenio, o kozama koje uzgaja…

A onda su uslijedile posebno lijepe riječi koje je Osman izgovorio o svojim Kakanjcima.

“Volim svoj narod, volim sve ljude, dragi su mi svi, svi su moja braća i sestre… Stanemo, progovorimo, ohrabrujemo jedni druge… Niko ništa neće ponijeti sa ovog svijeta, svi ćemo ruke niz sebe spustiti… Ostaje samo lijepa riječ koju izgovorimo jedni drugima i koju ponesemo u srcu… Falit će mi moj narod sada kada sam u penziji”, priča naš Osman načelniku Mirnesu Bajtareviću.

“Hvala Osmane, u moje ime i u ime svih građana Kaknja,
za dugogodišnji predani rad,
za svaku lijepu riječ,
za vedrinu i optimizam koje si neizostavno iskazivao u susretu s ljudima,
za svakodnevno pokazivanje činjenice da je smisao života u dobroti i lijepim međuljudskim odnosima”, rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Načelnik je Osmanu uručio prigodne darove povodom odlaska u penziju – zahvalnicu, umjetničku sliku i još prigodnih darova za njega i njegovu suprugu.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button