Odluka o izboru kandidata za prijem u radni odnos u RMU Kakanj

Završena je konkursna procedura za prijem radnika u RMU Kakanj na radno mjesto napuštača gumenog trakastog transportera.

Posebno su bodovani demobilisani borci, članovi porodica šehida i poginulih boraca, kandidati koji imaju status ratnog vojnog invalida ili su članovi porodice ratnog vojnog invalida te kandidati koji su nezaposleni, a u skladu s Kolektivnim ugovorom zaključenim za oblast rudarstva u FBiH, i djeca radnika umrlih za vrijeme trajanja radnog odnosa i stradalih radnika Rudnika mrkog uglja “Kakanj” d.o.o. Kakanj.

Komisija za izbor kandidata izvršila je rangiranje i direktoru Isi Delibašiću predložila Odluku o izboru kandidata za prijem u radni odnos u Rudniku mrkog uglja Kakanj d.o.o. Kakanj.

Izabrani kandidati dužni su obaviti ljekarski pregled kod nadležne zdravstvene ustanove koju odredi RMU “Kakanj” d.o.o. Kakanj.

S kandidatima za koje nadležna zdravstvena ustanova ocijeni da ispunjavaju zdravstvene i radne sposobnosti za radno mjesto napuštača gumenog transportera zaključit će se ugovori o radu na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci.

Direktor RMU Kakanj Iso Delibašić poželio je dobrodošlicu novim radnicima: “S ponosom najavljujem prijem 40 novih zaposlenika na radna mjesta u podzemnoj eksploataciji. Radujem se što ćemo zajedno raditi na ostvarenju naših ciljeva i daljem razvoju Rudnika. Ovo je samo jedan u nizu procesa koje smo pokrenuli i u narednom periodu očekujem novi prijem u skladu s našim trenutnim potrebama. Novoprimljenim komoratima želim puno sreće i uspjeha u radu.”

U nastavku donosimo cjelokupan tekst Odluke o izboru kandidata.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button