Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja će zaštiti zaposlene na određeno vrijeme u osnovnim i srednjim školama ZDK

Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH Selvedin Šatorović sastao se danas sa predstavnicima zaposlenih na određeno vrijeme u osnovnim i srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu.

Povod za održavanje sastanka su kriteriji za zapošljavanje u osnovnim i srednjim školama na području ZDK, posebno špekulacije koje su se posljednjih dana javile u vezi sa vraćanjem intervjua prilikom zapošljavanja.

“Sindikat neće pristati da se u tom dijelu mijenjaju kriteriji za zapošljavanje. Takođe ćemo insistirati da se osobama koje konkurišu za radno mjesto u osnovnim i srednjim školama u ZDK omogući slanje neovjerenih dokumenata konkursnim komisijama, a kako bi se olakšalo samo konkurisanje većem broju zainteresovanih. Podsjećamo da je to bila i inicijativa jednog broja zastupnika u Skupštini ZDK”, izjavio je Šatorović.

Samostalni sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH će o zaključcima sastanka upoznati premijera ZDK i resorno ministarstvo.

“Nadamo se da će, u skladu sa izuzetno dobrom saradnjom koju imamo u posljednje vrijeme, i premijer i resorno ministarstvo prihvatiti ovu inicijativu Sindikata i uraditi sve što je u njihovoj moći da se položaj zaposlenih na određeno vrijeme u osnovnim i srednjim školama u ZDK poboljša”, ističe Šatorović.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button