Odjel RTV takse vrši naplatu RTV takse putem inkasanata

Na području Sarajeva pojavile su se osobe koje se predstavljaju kao inkasanti za prikupljanje RTV takse za period kada navedeni porez nije bilo moguće uplaćivati putem računa za električnu energiju Elektroprivrede BiH.

Iz Radio-televizije Federacije BiH za N1 objasnili da se taksa putem inkasanata naplaćuje za decembar prošle i januar ove godine.

“Odjel RTV takse vrši naplatu RTV takse putem inkasanata za mjesece decembar 2023. i januar 2024 godine, na teritoriji Federacije BiH, koji su pokriveni isporukom elektricne energije putem EPBiH”, naveli su.

Također, građanima su objasnili kako da prepoznaju ovlaštene osobe za naplaćivanje takse.

“Svaki inkasant ima ovjerenu iskaznicu i isti su uredno prijavljeni svim policijskim stanicama na teritoriji FBiH, od strane ovlaštene osobe zaposlene u RTVFBiH. Za naplaćenu RTV taksu, inkasanti uredno izdaju priznanicu ovjerenu pečatom RTVFBiH. Svaka uplata se uredno rasknjižava u bazi pretplatnika”, objasnili su.

Podsjećamo, trenutno se RTV taksa u FBiH naplaćuje putem računa Elektroprivrede BiH, ali taj novac stoji na računu neraspoređen jer se RTVFBiH i BHRT ne mogu dogovoriti ko će upravljati odnosno raspoređivati taj novac i u kojem omjeru.

N1

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button