Susret polaznika Kursa islama i Mreže mladih

U subotu 25.maja 2024.godine, mladi Medžlisa IZ-e Kakanj, okupljeni kroz Mrežu Mladih, Kurs Islama i Omladinski hor, dočekali su 49 vršnjaka Medžlisa Živinice i Medžlisa Banovići. Gosti su došli u pratnji hafiza Abdulaziza Hidića. Druženje je započelo dolaskom gostiju u 9:30 sati u prostorije Male sale Doma Kulture, gdje su ih dočekali Mladi Kaknja.

Na početku je riječi dobrodošlice, uputio glavni imam Medžlisa IZ Kakanj mr. Zakir ef Ljubović.
Podsjetio je na dugoročan i trajan značaj ovakvih druženja, istakao da se mladi druže sa najljepšim nijetom u okviru Kur’ana i Sunneta Muhameda s.a.v.s.

Nakon kraćeg upoznavanja srednjoškolci su krenuli sa izlaganjem na temu: “Ajet ili Hadis koji me inspiriše”. Po pet mladih iz svakog Medžlisa govorilo je na datu temu.
U 10:30 domaćini su poveli goste do Muzeja JU Dom Kulture Kakanj. Ovdje je
kustosica Ljubović Selma, prateći eksponate, provela goste kroz značajna historijska razdoblja Kaknja, pa sve do današnjih dana.
U 11:40 sati krenuli smo prema izletištu Ponijeri a odredište je bio “Edukaciono rekreativni centar Ponijeri” gdje smo obavili Podne namaz, ručak te ostatak aktivnosti.

Kroz radionice i učenje ilahija , sklopila su se mnoga prijateljstva i izmjenili kontakti, podaci. Gosti su iskazali radost i zadovoljstvo posjetom, uz obećanje da će tražiti novu priliku za ponovni dolazak.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button