Kakanjka Nedžma i njene kolege sa FIT-a saradnici HO Zeleni polumjesec iz Zenice

U radijskoj emisiji Radio Kaknja danas donosimo priču o inspirativnom projektu grupe studenata informacijskih tehnologija iz Mostara. Ovi mladi entuzijasti, u okviru predmeta Uvod u marketing, imali su zadatak da sklope partnerstvo s nekom firmom ili organizacijom za realizaciju projekta na fakultetu. S ponosom možemo reći da su uspješno ostvarili suradnju s humanitarnom organizacijom Zeleni polumjesec iz Zenice.

Humanost na prvom mjestu

Studenti su se odlučili za partnerstvo s humanitarnom organizacijom kako bi njihov trud i rad imao dublje značenje. Cilj ovog projekta bio je dvostruk: podići svijest o radu Zelenog polumjeseca i pomoći ovoj organizaciji u njihovoj misiji pomaganja ljudima širom Bosne i Hercegovine. Kroz ovu saradnju, studenti žele da cijela država čuje za Zeleni polumjesec, prepozna njihov rad i pridruži im se u humanitarnim aktivnostima.

Projekat koji mijenja živote

Jedna od članica ove humane grupe mladih ljudi je i naša Kakanjka, Nedžma Haračić. Nedžma i njene kolege Ida, Sven, Nejla, Mustafa, Harun I Đemil marljivo su radili na osmišljavanju kampanje koja će promovisati Zeleni polumjesec kroz razne marketinške aktivnosti. Koristeći svoje znanje iz oblasti informacijskih tehnologija i marketinga, osmislili su strategije koje uključuju digitalne kampanje, društvene mreže i lokalne medije kako bi doprijeli do što većeg broja ljudi.

Snaga mladih u društvu

Ovaj projekat ne samo da je primjer kako mladi mogu biti korisni zajednici, već i kako se kroz obrazovanje mogu stvoriti pozitivne promjene u društvu. Saradnja sa Zelenim polumjesecom omogućila je studentima da praktično primijene svoje znanje, ali i da nauče vrijedne lekcije o humanosti, društvenoj odgovornosti i timskom radu.

Poziv na akciju

Pozivamo sve naše slušatelje da podrže ovaj projekat i pridruže se aktivnostima Zelenog polumjeseca. Kroz zajedničke napore možemo pomoći onima kojima je najpotrebnije i pokazati da humanost nema granica.
Zahvaljujemo se Nedžmi i njenim kolegama na njihovom trudu i zalaganju. Očekujemo s nestrpljenjem da vidimo rezultate njihovog rada i da zajedno doprinesemo boljitku naše zajednice.
Pratite nas i dalje za više inspirativnih priča i pozitivnih vijesti iz našeg grada i šire.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button