U Kaknju nova 32 poduzetnička subjekta: Potpisani ugovori o dodjeli općinskih podsticajnih sredstava u okviru projekta “Pokreni svoj posao u Kaknju”

Kroz podsticajni projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju” predviđeno je sufinansiranje pokretanja i održavanja malih biznisa registrovanih u osnovnoj kroz registraciju obrta i srodnih djelatnosti (osim poljoprivrede i javnog prijevoza), profesionalnih djelatnosti, djelatnosti pripreme i usluživanja hrane (restorani, ćevabdžinica, buregdžinica i pizzeria) i preduzeća (d.o.o.).

Podsticajna sredstva namijenjena su za:

– refundaciju troškova obaveznih doprinosa – PIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, za registrovanu djelatnost – period od 24 mjeseca (prva godina u iznosu od 100%, a maksimalno 523,00 KM/mjesec, druga godina 50%, a maksimalno 262,00 KM/mjesec),

– sufinansiranje troškova nabavke mašina, opreme, zakupa poslovnog prostora i repromaterijala potrebnog za obavljanje registrovane djelatnosti u iznosu od 2.000,00 do 3.000,00 KM.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button